Kuchařské recepty pro každého

Krkovička s česnekovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky krkovičky (po 150-200g)
1 cibule
1-2 stroužky česneku
olej
hladká mouka
sůl
pepř
mletá sladká paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky krkovičky osmahneme na oleji z obou stran.
Pak maso vyndáme, uchováme v teple, do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a chvíli ji osmahneme.
Pak zasypeme mletou sladkou paprikou, zamícháme, po chvilce zasypeme hladkou moukou, krátce osmahneme, zalijeme trochou vody a za občasného míchání povaříme.
Nakonec přidáme nastrouhaný nebo prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem.
Krkovičku s česnekovou omáčkou podáváme s různě upravenými brambory nebo s dušenou rýží.
Krkovička s česnekovou omáčkou
Krkovička s česnekovou omáčkou