Kuchařské recepty pro každého

Krkovička na hořčici

Potřebujeme tyto suroviny:
krkovička bez kosti
1 cibule
6 lžic kysané smetany
olej
2 lžíce francouzské hořčice
voda
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, potřeme hořčicí a necháme alespoň 30 minut (lépe celý den) uležet.
Pak na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, na ní zprudka opečeme plátky masa z obou stran, podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme do měkka.
Podle potřeby podléváme horkou vodou.
Potom maso vyndáme, do výpeku přidáme půlku smetany a zbytek hořčice, krátce povaříme a přidáme zbytek smetany.
Hotovou omáčkou přelijeme plátky masa.
Krkovičku na hořčici podáváme s vařenými bramborami.
Krkovička na hořčici
Krkovička na hořčici