Kuchařské recepty pro každého

Krkonošský kuba

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kompotová sklenice sušených hub
5 rohlíků (i starších)
1 cibule
4 stroužky česneku
400 ml mléka
sůl
mletý pepř
majoránka
sádlo
3-4 bílky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Sušené houby povaříme asi 5 minut v polovičním množství mléka - vaříme zvolna, aby mléko nepřeteklo.
Rohlíky nakrájíme na kousky a namočíme do zbylého mléka.
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozkrojíme na 4 díly.
Uvařené změklé houby procedíme, z navlhčených rohlíků případně vymačkáme přebytečné mléko.
Na masovém strojku meleme střídavě houby, kousky rohlíků, cibuli a česnek.
Do mleté směsi přidáme trochu soli, pepře a majoránky.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do houbové směsi.
Sádlem vytřeme pekáč a mletou směs do ní urovnáme.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220°C tak dlouho, až okraje začnou hnědnout.
Krkonošský kuba
Krkonošský kuba