Kuchařské recepty pro každého

Krkonošský bramborový závin

Potřebujeme tyto suroviny:
1000 g brambor
2 vejce
250 g hrubé mouky
120 g krupice
sůl
na náplň: 250 g uzeného masa
1 cibule
30 g sádla
30 g strouhanky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve šlupce den předem.
Potom je oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce a vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na pomoučené desce, rovnoměrně potřeme připravenou náplní, zavineme, zabalíme do čisté vlhké utěrky a oba konce pevně svážeme.
Závin vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme.
Uvařený závin nakrájíme na plátky.
Náplň připravíme tak, že uzené maso uvaříme a necháme vychladnout.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v rozehřátém sádle, přidáme nakrájané uzené maso a strouhanku, osmahneme a necháme vychladnout.
Krkonošský bramborový závin
Krkonošský bramborový závin