krkonosska-cibulacka-s-hovezim-masem
Krkonošská cibulačka s hovězím masem

Krkonošská cibulačka s hovězím masem


Potřebujeme tyto suroviny:
• 200 g hovězího předního masa bez kosti
• 200 g brambor
• 200 g kořenové polévkové zeleniny
• 350 g cibule
• 2 stroužky česneku
• 10 g sušených hub
• 3 vejce
• 2,3 l vody nebo vývaru
• 1 krajíc chleba
• sůl
• mletý kmín
• čerstvá petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka.
Pak přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, oloupanou a nakrájenou kořenovou zeleninu, propláchnuté a na chvilku namočené sušené houby a prolisovaný česnek a vše povaříme do měkka.
Pak přidáme nakrájenou cibuli a mletý kmín a povaříme ještě 10 minut.
Potom do polévky zašleháme vejce a dochutíme solí.
Nakonec přidáme nasekanou petrželku a zlehka promícháme.
Chleba nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na pánvi.
Při podávání porce krkonošské cibulačky posypeme opečenými kostičkami chleba.
zpět na seznam receptů