Kuchařské recepty pro každého

Krkonošská cibulačka s hovězím masem

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g hovězího předního masa bez kosti
200 g brambor
200 g kořenové polévkové zeleniny
350 g cibule
2 stroužky česneku
10 g sušených hub
3 vejce
2,3 l vody nebo vývaru
1 krajíc chleba
sůl
mletý kmín
čerstvá petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka.
Pak přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, oloupanou a nakrájenou kořenovou zeleninu, propláchnuté a na chvilku namočené sušené houby a prolisovaný česnek a vše povaříme do měkka.
Pak přidáme nakrájenou cibuli a mletý kmín a povaříme ještě 10 minut.
Potom do polévky zašleháme vejce a dochutíme solí.
Nakonec přidáme nasekanou petrželku a zlehka promícháme.
Chleba nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na pánvi.
Při podávání porce krkonošské cibulačky posypeme opečenými kostičkami chleba.
Krkonošská cibulačka s hovězím masem