Kuchařské recepty pro každého

Křivoklátský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg hovězího předního masa
300 g špeku
500 g cibule
300 g žampionů
300 ml piva
500 g chleba
50 g rajčatového protlaku
20 g mleté papriky
sůl
pepř
kmín
česnek
majoránka
200 g oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z cibule, papriky a rajského protlaku připravíme základ, na kterém podusíme na kostky nakrájené maso.
Ochutíme česnekem, majoránkou, solí, kmínem a zalijeme pivem.
Těsně před dokončením zahustíme nastrouhaným chlebem.
Osmahneme slaninu, cibuli a nakrájené žampióny a touto směsí ozdobíme porce hotového guláše.
Křivoklátský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
Křivoklátský guláš