• 30 křepelčích vajíček
• 15 račích ocásků
• 250 ml majonézy
• 3 lžíce tučnější smetany
• 3 lžíce nasekané pažítky
• 1 kyselá okurka
• 1 naložená paprika
• 1 lžička hořčice
• 1 lžička rajského protlaku
• 1 lžička čerstvého nadrobno nasekaného zázvoru
• špetka pálivé papriky
• 2-3 čekanky
• sůl
• pepř
Vajíčka uvaříme na tvrdo 3-5 minut, necháme vychladnout a oloupeme.
Připravíme si omáčku tak, že smícháme majonézu, protlak, zázvor, smetanu a hořčici.
Papriku a okurku krájíme na drobno, přidáme do omáčky, přidáme také 2 lžíce pažitky, promícháme a podle chuti dokořeníme paprikou, pepřem a solí.
Z opláchnutých listů čekanky si uděláme lodičky, na každou položíme dvě na půl přeříznutá křepelčí vejce, ozdobíme je omáčkou, na každý list dáme jeden račí ocásek a vše posypeme zbylou pažitkou.