Kuchařské recepty pro každého

Křepelčí vajíčka na čekance

Potřebujeme tyto suroviny:
30 křepelčích vajíček
15 račích ocásků
250 ml majonézy
3 lžíce tučnější smetany
3 lžíce nasekané pažítky
1 kyselá okurka
1 naložená paprika
1 lžička hořčice
1 lžička rajského protlaku
1 lžička čerstvého nadrobno nasekaného zázvoru
špetka pálivé papriky
2-3 čekanky
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vajíčka uvaříme na tvrdo 3-5 minut, necháme vychladnout a oloupeme.
Připravíme si omáčku tak, že smícháme majonézu, protlak, zázvor, smetanu a hořčici.
Papriku a okurku krájíme na drobno, přidáme do omáčky, přidáme také 2 lžíce pažitky, promícháme a podle chuti dokořeníme paprikou, pepřem a solí.
Z opláchnutých listů čekanky si uděláme lodičky, na každou položíme dvě na půl přeříznutá křepelčí vejce, ozdobíme je omáčkou, na každý list dáme jeden račí ocásek a vše posypeme zbylou pažitkou.
Křepelčí vajíčka na čekance
Křepelčí vajíčka na čekance