Kuchařské recepty pro každého

Krémové mraky

Potřebujeme tyto suroviny:
20 dkg hladké mouky
10 dkg másla
10 dkg 100% tuku
6 vajec
špetka soli
špetka prášku do pečiva
čtvrt hrnku vody
na krém: 0,5 l mléka + 3 lžíce polohrubé mouky + 2 žloutky + vanilkový cukr
1 máslo
20 dkg moučkového cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vodu s tukem, máslem a solí uvedeme do varu.
Až se tuk rozpustí, přidáme mouku a důkladně rozmícháme.
Až se těsto přestane lepit na vařečku (asi po 1 minutě), odstavíme z ohně a znovu pořádně rozmícháme.
Po vychladnutí těsta vmícháme vejce jedno po druhém.
Těsto rozetřeme na 2 plechy vymazané 100% tukem.
Pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě na maximální teplotu cca 10-15 minut (těsto se bude na plechu zvedat a tvořit "mraky").
Krém připravíme tak, že ve studeném mléce důkladně rozmícháme mouku a žloutky, přidáme vanilkový cukr, uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout.
Potom ušleháme spolu s máslem a cukrem.
Upečené mraky naplníme krémem, necháme v chladu a pak nakrájíme, pocukrujeme a můžeme podávat.
Krémové mraky
Krémové mraky