• 1 slepice
• 1 cibule
• 2 mrkve
• 1 petržel
• čtvrtka celeru
• 1 lžíce másla
• sůl
• pepř
• špetka muškátového květu
• 1,5 l vody
• brokolice
• petrželka
• na bešamel: 2 lžíce másla + 2 lžíce mouky + 3 dcl mléka
Slepici očistíme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev, celer a petržel, osolíme, hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 minut.
Pak necháme vychladnout, maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme.
Vývar přecedíme do jiného hrnce, doplníme vodou, zeleninu nakrájíme nadrobno a vývar přivedeme k varu.
Na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku.
Zalijeme jí mlékem a za stálého míchání povaříme.
Pak ji vlijeme do vývaru, prošleháme a opět povaříme.
Pak přidáme maso, zeleninu, na růžičky rozebranou brokolici, dochutíme solí a pepřem, zjemníme lžící másla a ještě krátce povaříme.
Nakonec doplníme petrželkou.