Kuchařské recepty pro každého

Krémová slepčí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
půlka slepice
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
čtvrtka celeru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
300 ml mléka
100 ml sladké smetany
špetka muškátového květu
sůl
pepř
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slepici dáme do 2 l vody,přidáme na osminky nakrájenou oloupanou cibuli, očištěnou mrkev, petržel a celer, osolíme a vaříme asi hodinu.
Potom vývar odstavíme, maso se zeleninou vyndáme, maso vykostíme a nakrájíme nadrobno, stejně nakrájíme i zeleninu.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a osmahneme dozlatova.
Jíšku zalijeme mlékem, za stálého míchání krátce povaříme a zalijeme vývarem.
Polévku promícháme a vaříme.
Přidáme nakrájené máslo, zeleninu, podle chuti osolíme, opepříme, zjemníme smetanou a krátce povaříme.
Při podávání ozdobíme nasekanou petrželkou.
Krémová slepčí polévka