Kuchařské recepty pro každého

Krémová rybí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
700g rybího masa
sůl
bobkový list
6 zrnek pepře
6 zrnek nového koření

100g kořenové zeleniny
40g másla
80g hladké mouky
1 houska
80ml mléka
1 žloutek uvařený natvrdo
120ml smetany
muškát
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rybí maso a kořenovou zeleninu vložíme do osolené vody, přidáme bobkový list, pepř a nové koření a vaříme společně asi 30 minut.
Housku namočíme do mléka.
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku.
Rybí vývar přecedíme, zahustíme jej máslovou jíškou a dobře provaříme.
Maso zbavíme kostí, přidáme vymačkanou housku a uvařený prolisovaný žloutek.
Vše umeleme na masovém strojku a hmotu přidáme do polévky.
Polévku povaříme a zjemníme smetanou.
Nakonec ji ochutíme muškátovým květem a petrželkou.
Ihned ji podáváme a na talířích ještě ozdobíme zakysanou smetanou.
Krémová rybí polévka