Kuchařské recepty pro každého

Krémová polévka z rýže a fazolí

Potřebujeme tyto suroviny:
2 konzervy bílých fazolí ve vlastní šťávě
200 g rýže
1 malá cibule
1 malá karotka
1 stroužek česneku
1 malá sklenička rajčatového protlaku
petržel
olivový olej
máslo
strouhaný sýr
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji za stálého míchání osmahneme nastrouhanou cibuli a karotku, přidáme rajčatový protlak, sůl a pepř a povaříme (asi 5 minut).
Přidáme rozmixované fazole, přilijeme 1 litr vody a vaříme 10 minut.
Pak přidáme rýži a vaříme dalších 15 minut.
Nakonec přidáme máslo, nastrouhaný sýr, utřený česnek a petržel, vypneme a necháme ještě 5 minut odpočinout.
Krémová polévka z rýže a fazolí