Kuchařské recepty pro každého

Krémová koprová omáčka

Potřebujeme tyto suroviny:
3 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
500 ml hovězího vývaru
250 ml sladké smetany
1 - 2 žloutky
sůl
citrónová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku v hrnci nasucho opražíme, přimícháme do ní rozpuštěné máslo, zalijeme vývarem, ale ččást vývaru necháme stranou, osolíme a 20 minut povaříme.
Ve zbylém vývaru v jiném hrnci povaříme nasekaný kopr, přidáme ho do omáčky, hotovou omáčku zalijeme za stálého míchání smetanou s rozmíchanými žloutky a ještě chvíli prohřejeme.
Omáčka by měla mít krémovou konzistenci.
Podle chuti ji dosolíme a dokyselíme citrónovou šťávou.
Krémová koprová omáčka
Krémová koprová omáčka