Kuchařské recepty pro každého

Krémová celerová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
2 brambory
1 celer
1 cibule
1200 ml vývaru
4 lžíce oleje
sůl
1 lžíce sladké papriky
1 lžička lístků tymiánu
2 lžíce petrželky
4 lžíce slunečnicových semínek
2 plátky bílého chleba
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Celer oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme, smícháme se dvěma lžícemi oleje a paprikou a upečeme na plechu v předehřáté troubě asi 20 minut při 180°C.
Na zbylém oleji krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli s tymiánem, až cibule zesklovatí, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme a na mírném ohni vaříme brambory doměkka.
Upečený celer vyndáme z trouby, přidáme do polévky a vše ponorným mixérem rozmixujeme do hladkého krému.
Porce krémové celerové polévky posypeme nasekanou petrželkou.
Podáváme s chlebovými krutony opečenými nasucho se slunečnicovými semínky.
Krémová celerová polévka