Kuchařské recepty pro každého

Kremet fiskesuppe

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g filetu z lososa
200 g filetu z tresky
půlka pórku
2 mrkve
100 g celeru
100 g tuřínu
půlka fenyklu
200 ml sladké smetany
1 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
2 lžíce nasekané petrželky
150 ml bílého vína
1 lžíce másla
2 lžíce tomatového (červeného) pesta
650 ml rybího vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, filety zbavíme kůže a nakrájíme na kostky cca 2x2 cm.
Na rozehřátém másle lehce orestujeme zeleninu, přidáme mouku, zapražíme do lehkého zrůžovění, vsypeme pesto, zalijeme všemi tekutými složkami a necháme mírně vařit 15 minut.
Pak vložíme ryby a petrželku a pomalu vaříme ještě 10 minut.
Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Kremet fiskesuppe