Kuchařské recepty pro každého

Křemenáče na francouzský způsob

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg křemenáčů
3 rajčata
4 cibule
1 stroužek česneku
3 lžíce rostlinného oleje
20 g másla
125 g šunky
čerstvě mletý černý pepř
pár listů salátu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky.
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, zbavíme semen a nasekáme na malé kostičky.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme.
Na pánvi zpěníme máslo s olejem, na něm 3 minuty podusíme houby, přidáme cibuli a česnek a podusíme dalších deset minut.
Šunku nakrájíme nadrobno a osmahneme.
Pak přidáme rajčata, dobře prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
Nakonec přidáme houby a dobře promícháme.
Při podávání dáme na talíř omyté listy salátu a na ně dáme houbovou směs.
Křemenáče na francouzský způsob
Křemenáče na francouzský způsob