Kuchařské recepty pro každého

Králík v červeném zelí

Potřebujeme tyto suroviny:
1 králičí zadek
20 g slaniny
2 cibule
půl hlávky červeného zelí
sůl
půl lžičky kmínu
špetka majoránky
ocet
kyselé jablko
30 g polohrubé mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Králíka naporcujeme, sádlo vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vyškvaříme.
Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a osmažíme na sádle.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova.
Přidáme maso, osmažíme, podlijeme vývarem a dusíme 25 minut.
Přidáme na nudličky nakrájené zelí, nahrubo nastrouhané jablko, kmín, ocet a sůl a přikryté dusíme doměkka.
Pak maso vyjmeme, zelí zaprášíme moukou a povaříme.
Dochutíme solí a octem a králíka vrátíme k zelí a prohřejeme.
Králík v červeném zelí
Králík v červeném zelí