Kuchařské recepty pro každého

Králík se slaninou

Potřebujeme tyto suroviny:
králík (cca 1 kg)
100 g prorostlé slaniny
150 g žluté cibule
150 g červené cibule
6 stroužků česneku
sůl
pepř
celé nové koření
bobkový list
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme.
Do vymazaného pekáče vložíme cibuli nakrájenou na čtvrtky.
Kousky králíka obalíme plátky slaniny, uložíme na cibuli do pekáče, přidáme očištěné stroužky česneku, bobkové listy a nové koření, podlijeme trochou vody a přikryté pečeme, dokud maso nezměkne.
Pak odkryjeme a zapečeme do zlatova.
Podáváme s upečenou cibulkou a pečenými tymiánovými brambory.
Králík se slaninou