Kuchařské recepty pro každého

Králík s nádivkou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 králík
400 g slaniny
1 cibule
1 lžíce tuku
300 ml vývaru
100 ml vína
4 stroužky česneku
na nádivku: 3 vejce + 3 housky namočené v mléce + 5 dkg másla + zelená petržel + sůl + pepř + muškátový květ
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso z králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme na tuku.
Pak přidáme nahrubo nakrájenou slaninu, česnek a cibuli.
Opečeme tak, aby králík získal zlatohnědou barvu, podlijeme vývarem a vínem a dusíme do změknutí.
Nádivku připravíme tak, že smícháme vejce s kouskem másla a přidáme housky rozmočené v mléce, nasekanou zelenou petržel, muškátový květ, pepř a sůl.
Nádivku rozetřeme do vymazané formy, nahoře potřeme máslem a upečeme dozlatova.
Králík s nádivkou
Králík s nádivkou