Kuchařské recepty pro každého

Králík s ančovičkami a sušenými rajčaty

Potřebujeme tyto suroviny:
1 králík
250 g sušených rajčat v oleji
6 filátek ančoviček
6 stroužků česneku
1 lžíce medu
100 ml oleje
sůl
pepř

čtvrt lžičky mletého koriandru
4 hřebíčky
estragon
svazek zelené petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z medu, oleje ze sušených rajčat, nadrobno nasekaného česneku ze 3 stroužků a koření připravíme marinádu.
Králíka naporcujeme, pomažeme marinádou a uložíme na minimálně dvě hodiny do chladu.
V hluboké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm králíka ze všech stran.
Rajčata, zbytek česneku a zelenou petrželku nakrájíme nadrobno a utřeme spolu s ančovičkami.
Směs přidáme k masu, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
Podáváme s rýží.
Králík s ančovičkami a sušenými rajčaty
Králík s ančovičkami a sušenými rajčaty