Kuchařské recepty pro každého

Králík na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
1 králičí zadek
100 g libové slaniny
80 g másla
200-250 ml kyselé smetany
2 lžíce polohrubé mouky
1 menší mrkev
1 petržel
trochu šalvěje
plátek celeru
špetka zázvoru
3 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
bobkový list
sůl podle chuti
1 cibule
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Králíka prošpikujeme slaninou, na másle osmahneme nakrájenou zeleninu do červena, dáme stranou a v tuku osmahneme králíka.
Nasypeme cibuli, koření, sůl a za občasného podlévání dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, podlijeme vodou a zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou.
Povaříme, přecedíme, přidáme zbylou vyškvařenou slaninu nakrájenou na kostičky.
Podle chuti dokořeníme, okyselíme (citronem), maso nakrájíme na porce.
Králík na smetaně
Králík na smetaně