Kuchařské recepty pro každého

Králík na hořčici II

Potřebujeme tyto suroviny:
kýta a hřbet z králíka
200 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
1 červená paprika
1 zelená paprika
saturejka
oregano
tymián
několik stroužků česneku
1 lžíce hořčičného semínka
několik zrnek celého pepře
50 g francouzské hořčice
100 ml bílého vína
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso odblaníme, přelijeme vroucí vodou, necháme odkapat, osolíme a obalíme plátky slaniny, které připíchneme párátky.
Papriky nakrájíme na nudličky, bylinky opláchneme, česnek nasekáme, pepř a hořčičné semínko rozdrtíme.
Do pekáče rozprostřeme papriky, poklademe masem, pokryjeme bylinkami, posypeme hořčičným semínkem a pepřem, potřeme hořčicí, zalijeme vínem a přikryté pečeme 45 minut při 220°C.
Pak odkryjeme, snítky bylinek odstraníme, potřeme zbylou hořčicí a ještě krátce dopečeme.
Podáváme s rýží, těstovinami, noky nebo brambory.
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II