Kuchařské recepty pro každého

Králík na česneku a víně

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg králičího masa
250 g špeku
6 stroužků česneku
1 větší cibule
1 hrnek červeného vína
3 lžíce sádla
mouka
sůl
pepř
citrónová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Králíka rozporcujeme a maso ze všech stran potřeme česnekem rozetřeným se solí.
Na pekáči rozehřejeme sádlo a rozpustíme špek nakrájený na kostičky.
Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a maso, zprudka opečeme, podlijeme teplou vodou a přikryté dusíme.
Až je maso skoro měkké, přidáváme postupně červené víno a v troubě dopečeme.
Po upečení maso vyjmeme, omáčku zaprášíme moukou, rozmixujeme a dochutíme citrónovou šťávou.
Podáváme nejlépe s malými bramborovými knedlíčky.
Králík na česneku a víně
Králík na česneku a víně