Kuchařské recepty pro každého

Králík na bylinkách

Potřebujeme tyto suroviny:
1 králík
80 g slaniny
1 cibule
4 stroužky česneku
5 lžic oleje
mletý pepř
nové koření
oregáno
drcený kmín
citrónová šťáva
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso prošpikujeme slaninou.
Cibuli a česnek oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli nastrouháme.
Česnek smícháme s kořením, nastrouhanou cibulí, citrónovou šťávou a solí.
Promícháme, směsí potřeme králíka, pokapeme ho olejem, zabalíme do alobalu a necháme v chladničce 1 den uležet.
Druhý den ho pečeme zabaleného v alobalu v pekáči v předehřáté troubě při 180°C.
Asi po 50 minutách králíka vybalíme a dopečeme v pekáči za stálého přelévání vypečenou šťávou.
Králík na bylinkách
Králík na bylinkách