Kuchařské recepty pro každého

Králičí vývar se zeleninou

Potřebujeme tyto suroviny:
půlka králičího předku
100 g vařené rýže Natural
50 g oleje
100 g kořenové zeleniny
5 rajčat
3 cibule
2 stroužky česneku
40 g hladké mouky
sůl
2 bobkové listy
2 kuličky nového koření
ocet
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na části oleje osmahneme rozseknutého králíka, vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhanou zeleninu, nadrobno nakrájená rajčata a osmahneme.
Pak zalijeme 3/4 l vody, přidáme králíka, bobkový list, sůl a vaříme, až je maso měkké.
Maso a bobkový list vyjmeme, polévku propasírujeme nebo rozmixujeme, přidáme k jíšce udělané ze zbytku oleje a mouky, doplníme do 1 l vodou a povaříme.
Maso obereme z kostí, nakrájíme a vrátíme do polévky, přidáme rýži, dochutíme octem a solí a prohřejeme.
Králičí vývar se zeleninou