krabi-cinska-polevka
Krabí čínská polévka

Krabí čínská polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 750 ml rybího vývaru
• asi 2 cm kus čerstvě nastrouhaného kořenu zázvoru
• 2 krabi
• 1 pórek
• 1 mrkev
• bobkový list
• 1 lžička světlé sójové omáčky
• 1/2 lžičky mletého badyánu
• sůl
• pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mrkev a pórek nakrájíme na malé kousky, vložíme je do velké pánve s rybím vývarem a bobkovým listem.
Uvedeme k varu.
Na mírném ohni vaříme 10 minut pod pokličkou.
Krabi uvaříme zvlášť.
Z vařených krabů obereme maso, odlomíme klepeta a nohy.
Do pánve přidáme krabí maso, zázvor, sójovou omáčku a badyán a směs uvedeme znovu k varu.
Na mírném plameni vaříme dalších 10 minut.
Polévku ochutíme solí a pepřem a podáváme.
zpět na seznam receptů