Kuchařské recepty pro každého

Krabí čínská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
750 ml rybího vývaru
asi 2 cm kus čerstvě nastrouhaného kořenu zázvoru
2 krabi
1 pórek
1 mrkev
bobkový list
1 lžička světlé sójové omáčky
1/2 lžičky mletého badyánu
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mrkev a pórek nakrájíme na malé kousky, vložíme je do velké pánve s rybím vývarem a bobkovým listem.
Uvedeme k varu.
Na mírném ohni vaříme 10 minut pod pokličkou.
Krabi uvaříme zvlášť.
Z vařených krabů obereme maso, odlomíme klepeta a nohy.
Do pánve přidáme krabí maso, zázvor, sójovou omáčku a badyán a směs uvedeme znovu k varu.
Na mírném plameni vaříme dalších 10 minut.
Polévku ochutíme solí a pepřem a podáváme.
Krabí čínská polévka