Kuchařské recepty pro každého

Kotlety po bzenecku

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g vepřové pečeně
100 g sádla
150 g celeru
200 g karotky
250 g rajčat
1 dl bílého vína
pů1 citrónu
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z kotlet odsekneme postranní kosti, maso mírně naklepeme, osolíme a opečeme na části sádla po obou stranách dozlatova.
Celer a karotku očistíme, nakrájíme na nudličky a opečeme na zbylém sádle.
Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, sůl, víno, citrónovou šťávu a vše podusíme.
Potom přilijeme tuk zbylý po pečení masa a vše povaříme.
Při podávání přeléváme touto směsí opečené kotlety.
Kotlety po bzenecku
Kotlety po bzenecku