Kuchařské recepty pro každého

Košiarske svíčkové řezy

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g hovězí svíčkové
2 plátky slaniny
4 cl koňaku
2 dcl šlehačky
zelené fazolové lusky
olej
máslo
bylinkové máslo
sůl
pepř
bylinková sůl
hořčice
worchester
citron
borůvkový kompot
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Spařené fazolové lusky zabalíme do plátku oravské slaniny.
Maso pokapeme worchestru, potřeme hořčicí, osolíme bylinkovou solí, přidáme bylinkové máslo a prudce opečeme na jedné straně.
Po otočení masa přidáme fazolky ve slanině a také je opečeme.
Když je steak hotový, přilijeme koňak a flambujeme.
Když se alkohol odpaří, vybereme vše na talíř.
Do výpeku přidáme máslo, šlehačku a borůvkový kompot a zpěníme.
Ještě teplé maso pokapeme citrónem a vložíme zpět do pánve.
Při podávání maso dozdobíme šlehačkou, borůvkami a citronem.
Košiarske svíčkové řezy podáváme s různě upravenými bramborami.
Košiarske svíčkové řezy
Košiarske svíčkové řezy