Kuchařské recepty pro každého

Kořeněná vejce

Potřebujeme tyto suroviny:
6 vajec
1 cibule
1200 ml vody
1 lžíce oleje 2 stroužky česneku
půl lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
půl lžičky pomerančové kůry nastrouhané na delší proužky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout, pak je oloupeme a souměrně ze všech stran jemně propícháme vidličkou.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme a obojí osmažíme na trošce oleje doměkka.
Přidáme vejce, nastrouhaný zázvor a pomerančovou kůru, přilijeme vodu a vaříme.
Vejce jsou hotová, když se voda zcela odpaří (chuť a vůně surovin pronikne do vajec).
Při podávání je ozdobíme proužky pomerančové kůry.
Kořeněná vejce
Kořeněná vejce