Kuchařské recepty pro každého

Koprová omáčka s vejcem

Potřebujeme tyto suroviny:
300 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
100 ml smetany
2 vejce
150 ml vývaru
40 gr másla
2 lžičky octa
1 lžíce vody
svazek kopru
sůl
cukr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V polovině množství studeného mléka rozšleháme mouku.
Zbytek mléka přivedeme k varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut.
Podle potřeby zředíme vývarem a pak přilijeme smetanu.
Kopr omyjeme a posekáme nadrobno a svaříme s octem, vodou a máslem.
Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme.
Vejce uvaříme natvrdo.
Podáváme s houskovým knedlíkem, uvařené vejce rozkrojíme na půl a přidáme do talíře.
Koprová omáčka s vejcem
Koprová omáčka s vejcem