Kuchařské recepty pro každého

Koprová omáčka s hovězím masem

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g hovězího předního masa
100 g hladké mouky
1 l plnotučného mléka
50 g másla
sůl
3 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
50 g čerstvého kopru
2 lžíce cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso vložíme do tlakového hrnce do vroucí vody spolu s kořením, osolíme, uzavřeme a vaříme asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, dobře prošleháme a za stálého míchání povaříme asi 20 minut.
Pak přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu a nasekaný kopr.
Uvařené maso nakrájíme na plátky.
Hovězí maso s koprovou omáčkou podáváme nejlépe s houskovými knedlíky.
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím masem