Kuchařské recepty pro každého

Koprová omáčka

Potřebujeme tyto suroviny:
lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
vývar z masa nebo kostí
asi 2 dl mléka
2 - 2,5 dl smetany
svazek čerstvého kopru
sůl
ocet
cukr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Opraný kopr najemno pokrájíme.
V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.
Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit.
Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem.
Podle potřeby dochutíme solí, cukrem, a octem.
Podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo a s houskovým knedlíkem.
Koprová omáčka
Koprová omáčka