Kuchařské recepty pro každého

Koprová kulajda

Potřebujeme tyto suroviny:
3 brambory
1 mrkev
půlka cibule
3 vejce natvrdo
větší hrst nadrobno nasekaného kopru
sůl
mletý pepř
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
4 lžíce octa
2 hrnky mléka
2 lžíce hladké mouky
250 ml smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kousky, dáme do hrnce, zalijeme dvěma hrnky vody a jedním hrnkem mléka, osolíme, přidáme nové koření, bobkové listy, cibuli a vaříme.
Až jsou brambory poloměkké, přilijeme druhý hrnek mléka, ve kterém jsme rozmíchali mouku, smetanu, opepříme, okyselíme octem a za občasného zamíchání povaříme 5-10 minut.
Asi dvě minuty před koncem vaření přidáme kopr.
Pak odstavíme, podle potřeby dochutíme solí a octem, a vmícháme na kousky nakrájená vejce.
Koprová kulajda