Kuchařské recepty pro každého

Kopřivová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
80 g kopřiv
10 ml oleje
20 g cibule
10 g mrkve
10 g celeru
20 g rajčat
8 g rýže
1 vejce
5 g mouky
40 g kyselého mléka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné a omyté kopřivy vložíme do horké vody a vaříme 10 minut, pk je scedíme a rozmixujeme.
Do studeného tuku s malým množstvím vody vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev s celerem a podusíme.
Přidáme rozmixované kopřivy a uvedeme do varu.
Poté přidáme rýži a vaříme 10 minut.
Přidáme rajčata nadrobno nakrájená a vaříme dalších 10 minut.
Hotovou polévku zahustíme v kyselém mléku rozšlehaným vejcem a moukou
Kopřivová polévka