Kuchařské recepty pro každého

Koňská roštěná dušená na rajčatech

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g koňského masa z roštěnce
300 g rajčat
50 g sádla
60 g slaniny
30 g másla
10 g cibule
1/8 l červeného přírodního vína
vývar z kostí
mletý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Omyté maso, je-li třeba, odblaníme, naklepeme, protáhneme slaninou, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném sádle po všech stranách prudce opečeme.
Pak k masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nepatrně ji osmažíme a maso pečeme v troubě do poloměkka (asi 1,5 hodiny).
Při pečení poléváme maso vlastní šťávou a podle potřeby přiléváme ke šťávě vývar.
Potom k masu dáme rozčtvrcená rajčata, červené víno, máslo a maso dusíme doměkka.
Měkké maso nakrájíme na porce, upravíme je na nahřátou mísu a přelijeme procezenou šťávou.
Koňská roštěná dušená na rajčatech
Koňská roštěná dušená na rajčatech