Kuchařské recepty pro každého

Kokosová rýže s jahodami a malinami

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g kulatozrnné rýže na rizotto (Arborio nebo Carnaroli)
2,5 dcl kokosového mléka
2 dcl rýžového mléka
50 g třtinového cukru
hrst čerstvých jahod
hrst čerstvých malin
snítka čerstvé máty
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce nasypeme rýži, přidáme 1 dcl mléka a za stálého míchání vaříme.
Až se všechno mléko v hrnci vstřebá, přidáme další naběračku mléka.
Vaříme, dokud není rýže měkká a všechno mléko spotřebované.
Pak ji osladíme a necháme řádně vychladnout.
Ovoce opatrně omyjeme, lehce rozmačkáme, promícháme s jemně nasekanými lístky máty a ozdobíme jím vychlazenou rýži.
Podáváme studené.
Kokosová rýže s jahodami a malinami
Kokosová rýže s jahodami a malinami