Kuchařské recepty pro každého

Kmínová polévka II

Potřebujeme tyto suroviny:
1 lžíce celého kmínu
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
špetka mletého pepře
1 kostka slepičího bujónu
1 vejce
trochu oleje
sůl
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na troše oleje krátce orestujeme kmín.
Přisypeme pokrájenou cibuli a jakmile zesklovatí, přidáme mouku.
Za stálého míchání připravíme růžovou zásmažku.
Zalijeme studenou vodou (1 - 1,5 l), rozmícháme, přidáme bujón, pepř, trochu osolíme a vaříme 20 minut.
Pak polévku přecedíme.
Znovu přivedeme k varu a vmícháme rozšlehané vejce.
Necháme přejít varem, než se vejce srazí.
Podle potřeby dochutíme solí a vmícháme posekanou zelenou petrželku.
Kmínová polévka II