Kuchařské recepty pro každého

Klobásová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
2 nožičky libovolné klobásy
2 brambory
1 mrkev
1 cibule
olej
1 lžíce hladké mouky
mletá paprika
sůl
drcený kmín
oregano
mletý pepř
2 stroužky česneku
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme na kousky pokrájené klobásy a společně osmažíme.
Vmícháme mouku, lžičku mleté papriky a zalijeme 1 litrem vody.
Osolíme, přidáme na kostičky pokrájené brambory a mrkev, opepříme, okořeníme oreganem, pepřem, kmínem a vaříme asi 15 minut, než brambory změknou.
Do hotové polévky zamícháme prolisovaný česnek a posekanou zelenou petrželku.
Klobásová polévka