Kuchařské recepty pro každého

Klášterní polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
40 g zralých fazolí
10 ml oleje
20 g cibule
100 g mrkve
10 g kořenu celeru
30 g rajčat
15 g paprik
3 g máty
3 g petržele
3 ml octa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné a omyté fazole zalijeme studenou vodou.
Přidáme jednu polévkovou lžíci soli, zamícháme a ohříváme až do varu a vaříme 5 minut.
Zahřívání přerušíme a fazole 6x umyjeme ve studené vodě.
Znovu zalijeme studenou vodou, přidáme olej, cibuli nakrájenou na drobno, mrkev a celer nakrájené na kousky a vaříme na mírném ohni.
Ihned jak se fazole svaří, přidáme papriky nakrájené na kousky.
Po 15 minutách přidáme rajčata nakrájená na kousky a drobně posekanou mátu.
Dochutíme solí, vaříme ještě 15 minut a potom přidáme nadrobno nakrájenou petržel.
Klášterní polévka