Kuchařské recepty pro každého

Kaviárová vejce v šunce

Potřebujeme tyto suroviny:
2 vejce uvařená natvrdo
20 g kaviáru
20 g másla
kousek citrónu
8 tenkých plátků šunky
kousek sterilované okurky
kousek sterilované kapie
sůl
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupaná a osušená vejce rozkrojíme podélně na půlky, bílky dole rovně seřízneme, aby vejce dobře stála, osolíme je a postavíme do kornoutků, které jsme udělali na talířcích ze dvou plátků šunky.
Na žloutek položíme kaviár, okolo něj nastříkáme sáčkem s vroubkovanou trubičkou věneček z másla a vejce ozdobíme petrželkou a výsečemi z koleček citrónu.
Obložíme je vějířky z okurky a proužky z kapie.
Kaviárová vejce v šunce
Kaviárová vejce v šunce