Kuchařské recepty pro každého

Karpatský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
700 g zvěřiny bez kostí (srnčí nebo jelení nebo z černé zvěře nebo i zaječí)
60 g slaniny
2 cibule
sůl
sladká mletá paprika
kmín
1 stroužek česneku
4 rajčata
3 zelené papriky
1 lžíce hladké mouky
1 lžička worchesterové omáčky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme dorůžova.
Zvěřinu nakrájíme na menší kousky, přidáme ke slanině s cibulí a za stálého míchání rychle opečeme.
Potom zasypeme paprikou, po zpěnění přidáme sůl, kmín a nadrobnno nakrájený stroužek česneku, podlijeme trochou vody a dusíme.
Až bude maso poloměkké, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a na nudličky pokrájené papriky a společně dusíme.
Štávu zahustíme hladkou moukou nasucho dobleda upraženou a rozmíchanou v několika lžících vody.
Nakonec přikořeníme lžičkou worchesterové omáčky.
Karpatský guláš podáváme s brambory, makaróny nebo s třenými noky.
Karpatský guláš
Karpatský guláš