Kuchařské recepty pro každého

Karibský kuřecí salát

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g kuřecích prsou bez kůže a kostí
4 zelené cibulky
2/3 hrnku suchého bílého vína
2 lžíce jemně nakrájených pálivých papriček
2 lžičky cukru
půl lžičky sušeného tymiánu
čtvrt lžičky nového koření
čtvrt lžičky pepře
špetka skořice
špetka muškátového ořechu
2 stroužky česneku
2 lžíce jablečného vinného octa
1 hrnek ananasového kompotu
půl hrnku červených vinných hroznů
půl hrnku majonézy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce s vodou dáme zelenou cibulku, přivedeme k varu, přidáme maso a přikryté vaříme asi 20 minut na mírném plameni.
Pak maso vyjmeme a necháme vychladnout (vodu s uvařenými cibulkami již nebudeme potřebovat).
Ve větší nádobě smícháme víno ​​s kořením, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a marinujeme v chladu asi 2 hodiny - několikrát promícháme.
Pak maso necháme okapat, přidáme ananas, hrozny a majonézu a promícháme.
Podáváme s čerstvým bílým chlebem.
Karibský kuřecí salát
Karibský kuřecí salát