Kuchařské recepty pro každého

Kari karbanátky

Potřebujeme tyto suroviny:
330 g červené čočky
1–2 řapíkaté celery
1 větší mrkev
1 stroužek česneku
50 g strouhanky
petrželová nať
1 lžíce kari
sůl
pepř
trocha citrónové kůry
olivový olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Červenou čočku vaříme ve vodě cca 10 minut (dokud nezměkne).
Pak slijeme přebytečnou vodu.
Řapíkatý celer nakrájíme na malé kostky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
Česnek prolisujeme a spolu se zeleninou rychle orestujeme na olivovém oleji.
Čočku rozdělíme na poloviny.
První rozmixujeme na kaši a smícháme ji s druhou polovinou čočky a s orestovanou zeleninou.
Přidáme kari, nadrobno nasekanou petrželovou nať a citrónovou kůru, opepříme a osolíme.
Do této směsi postupně přidáváme strouhanku, dokud směs není tuhá a tvarovatelná.
Pak ze směsi tvarujeme karbanátky, ty obalíme ve strouhance a smažíme na olivovém oleji z každé strany dozlatova.
Podáváme s bramborami nebo s pečivem.
Kari karbanátky
Kari karbanátky