Kuchařské recepty pro každého

Karbanátky zapečené s bramborami

Potřebujeme tyto suroviny:
2 cibule
5 lžic másla
500g mletého masa
1 namočený rohlík
sůl
pepř
sladká paprika
50g tuku
500g brambor
2 lžíce mouky
250ml masového vývaru
200g zakysané smetany
20g strouhaného ementálu
2 lžíce strouhanky
1 lžíce sekané petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Dáme vařit umyté neoloupané brambory.
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.
Polovinu opečeme dozlatova na 1 lžíci másla.
Vmícháme do masa s vymačkaným rohlíkem, osolíme, opepříme a okořeníme sladkou paprikou.
Vytvarujeme 4 karbanátky a opékáme 3minuty po obou stranách na pokrmovém tuku.
Formu vymažeme vypečeným tukem a doprostřed položíme karbanátky.
Vařené brambory oloupeme, rozpůlíme, osolíme a narovnáme vedle karbanátků.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Zbylou cibuli osmahneme na 3 lžících másla.
Přidáme mouku a zapražíme, zalijeme vývarem a vmícháme zakysanou smetanu.
Omáčkou přelijeme brambory.
Posypeme sýrem, strouhankou, petrželkou a zbylým máslem.
Pečeme asi 30minut.
Karbanátky zapečené s bramborami