Kuchařské recepty pro každého

Karbanátky plněné žampiony

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g míchaného mletého masa
10 malých žampionů
2 větší stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce sušené majoránky
1 lžička pepře
sůl
olej
pár snítek čerstvého tymiánu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Malé žampiony očistíme, nožičky odřízneme těsně u kloboučku.
Žampióny osolíme, vložíme na pánev s trochou oleje a lístky tymiánu a opékáme cca 3 minuty.
Pak vyjmeme a necháme zchladnout.
Mleté maso osolíme, přidáme koření a prolisovaný česnek a řádně promícháme.
Ze směsi vytvoříme 10 placiček, na každou položíme jeden žampion, maso kolem něj uzavřeme, v dlaních důkladně přimáčkneme a dáme na půl hodiny uležet do lednice.
Pak opečeme na oleji ze všech stran na mírnějším plameni.
Karbanátky plněné žampiony podáváme s bramborovou kaší.
Karbanátky plněné žampiony
Karbanátky plněné žampiony