Kuchařské recepty pro každého

Karbanátky dušené na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g hovězí plece
250 g vepřového masa
sůl
pepř
50 g namočené housky
1 vejce
60 g cibule
80 g slaniny
20 g mouky
3 lžíce červeného vína
5 g kaparů
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mleté vepřové a hovězí maso osolíme, opepříme, přidáme namočenou vymačkanou housku, nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu a vejce řádně promícháme.
Ze směsi vytoříme menší kulaté karbanátky.
Do pekáče dáme rozehřát zbytek na kostičky nakrájené slaniny a nasekané cibule.
Až je cibule usmažená, přidáme karbanátky a dusíme je čtvrt hodiny.
Potom je obrátíme, poprášíme moukou, obrátíme a dusíme deset minut.
Znovu je poprášíme, obrátíme, přidáme k nim červené víno, trošku vývaru a karbanátky dusíme ještě půl hodiny.
Při dušení přidáváme po lžících vývar.
Hotové karbanátky urovnáme na mísu, do šťávy zamícháme kapary a krátce povaříme.
Hotovou šťávou karbanátky polijeme.
Karbanátky dušené na víně
Karbanátky dušené na víně