Kuchařské recepty pro každého

Karamelový cheesecake

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g máslových sušenek
100 g másla
na náplň: 1 karamelové salko + 2 termizované sýry + 1 želatinový ztužovač + 5 lžic teplé vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Máslové sušenky dáme do pevnějšího igelitového sáčku a rozdrtíme je.
Rozdrcené sušenky zalijeme rozpuštěným máslem a promícháme.
Kulatou dortovou formu vyložíme pečlivě alobalem (dno i stěny) a připravenou sušenkovou směs napěchujeme na dno a po stranách uděláme nízký okraj.
Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 7-9 minut.
Želatinový ztužovač řádně rozmícháme v teplé vodě, přidáme salko a termizovaný sýr a promícháme.
Směs nalijeme do dortové formy na upečený korpus a dáme do přes noc vychladit a ztuhnout do ledničky.
Karamelový cheesecake
Karamelový cheesecake