Kuchařské recepty pro každého

Karamelové slzičky polévané hořkou čokoládou

Potřebujeme tyto suroviny:
210 g hladké mouky
140 g mletých vlašských ořechů
70 g moučkového cukru
140 g másla
1 lžíce kakaa
2 žloutky
nastrouhaná kůra z citronu
na krém: půl karamelového salka + 250 g másla
čokoládová poleva na ozdobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku prosijeme, přidáme mleté vlašské ořechy, cukr, másl, kakao, žloutky a trochu nastrouhané citrónové kůry a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout.
Pak z těsta vyválíme plát, z něj vykrajujeme tvary, které dáme na plech vyložený pečicím papírem.
Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 7 minut při 180°C, pak necháme vychladnout a několik dní odležet.
Následně zdobíme karamelovým krémem.
Zkaramelizované salko prošleháme s máslem.
Krémem naplníme cukrářský sáček, ozdobíme jím slzičky a necháme v lednici (nebo mrazáku) zatuhnout.
Nakonec namáčíme do čokoládové polevy.
Karamelové slzičky polévané hořkou čokoládou
Karamelové slzičky polévané hořkou čokoládou