Kuchařské recepty pro každého

Karamelové oplatky

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g krystalového cukru
1 tuk (hera)
1 slazené kondezované mléko
100 g mletých vlašských ořechů
1 balení neslazených dortových oplatek
čokoládová poleva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cukr rozpustíme ve větším hrnci, odstavíme, přidáme rozpuštěný tuk, opět zahřejeme a až se cukr rozpustí, přidáme kondenzované mléko a mleté ořechy a za stálého míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.
Pak touto směsí potíráme dortové oplatky (vrstva by měla být alespoň půl centimetrů silná) a přiklopíme druhou oplatkou.
Karamelové oplatky zatížíme do druhého dne těžším předmětem.
Druhý den karamelové oplatky nakrájíme na proužky, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Karamelové oplatky
Karamelové oplatky