Kuchařské recepty pro každého

Kapustové krokety

Potřebujeme tyto suroviny:
1 malá kapusta
200 g polohrubé mouky
500 g netučného tvarohu
3 vejce
sůl
pepř
mletý muškátový oříšek
hladká mouka na obalení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kapustu uvaříme v osolené vodě, vyjmeme z vody a necháme vychladnout.
Pak kapustu rozřízneme, odstraníme košťál, důkladně vymačkáme všechnu vodu a kapustu velmi jemně nasekáme.
Přidáme ostatní ingredience, vypracujeme těsto a necháme alespoň 30 minut odpočinout.
Z těsta vykrajujeme lžičkou stejně velké kousky, které obalíme v hladké mouce, upravíme do tvaru kuliček, vhodíme do vroucí vody a krátce povaříme (než vyplavou na povrch).
Pak je z vody vyjmene a necháme okapat.
Kapustové krokety
Kapustové krokety